Home / Ontmoet ons / Wat is De BeestenBende?


Wat is De BeestenBende?

De BeestenBende is een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar die helpen bij het schoonhouden van hun eigen buurt. Dit doen zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, als echte helden van de buurt!   


Net als de dierenverzorgers van ‘t Dolfinarium…

Om het voor de kinderen extra relevant te maken is er een duidelijke link met de dierenwereld, dankzij een intensieve samenwerking met het Dolfinarium. Net zoals de medewerkers van het Dolfinarium namelijk zorgen voor het welzijn van de zeezoogdieren, zo zorgen BeestenBenders voor het welzijn van hun eigen buurt en de dieren die daarin leven. 

… maar dan in hun eigen buurt!

Samen met hun vriendjes en/of vriendinnetjes gaan ze er in teams één uurtje per maand op uit, onder begeleiding van één of meer volwassenen. Zo zorgen ze ervoor dat het geen beestenbende wordt in de buurt. 

Met een stoere outfit op pad

De kinderen gaan op pad in een opvallende BeestenBende-outfit, bestaande uit een felgeel, goed zichtbaar hesje, een stoere cap en natuurlijk een knijper om het afval op te rapen. Iedereen in de buurt weet het: daar heb je de jongens en meisjes die de buurt helpen schoonhouden! 

Deelnemen aan superleuke evenementen 

De BeestenBende beloont kinderen graag voor hun inzet. Daarom zijn er verdeeld over het schooljaar exclusieve BeestenBende-evenementen (lokaal en nationaal) waar de kinderen gratis aan kunnen deelnemen. Zoals een bezoek aan het politiebureau, een rondleiding bij de brandweer (zie het filmpje hieronder) of een spannende speurtocht door de eigen buurt. En als knallende afsluiter van elk schooljaar De Grote BeestenBende-dag! Met een spetterende dolfijnenshow en een bezoek van een BN-er, zoals Yes-R, Ralf Mackenbach en Jochem van Gelder!

Wilt u uw kind opgeven voor De BeestenBende? Klik op de onderstaande blokjes voor meer informatie!