Home / Actueel / Nieuwsberichten


27 November 2015

Oud BeestenBend-lid aan het woord | Deel 2

Oud BeestenBend-lid aan het woord  | Deel 2

Bij De BeestenBende leren kinderen hoe zij met (zwerf)afval om moeten gaan, gemiddeld zo’n twee jaar lang. Dat betekent twee jaar lang regelmatig de buurt in om deze schoon te houden. Maar wat gebeurt er daarna? Doorgaan natuurlijk, want een BeestenBender ben je voor het leven.. toch? Om hier achter te komen interviewden we één van onze voormalige leden. Benieuwd of de BeestenBende-waarden nog steeds worden nageleefd op latere leeftijd? Lees dan snel verder.


Maak kennis met Evie. Alhoewel… waarschijnlijk weten jullie allemaal al wie zij is. Samen met haar broertjes en vriendinnen staat Evie namelijk op de bekende BeestenBende-posters, BeestenBende-auto én speelt ze in de BeestenBende-movie die tijdens schoolbezoeken gedraaid wordt. Ze is een aantal jaren actief geweest als BeestenBende-lid, is nu 14 jaar, zit op het Elzendaalcollege in Boxmeer en danst momenteel ballet in een talentklas.

Waar liep jij vaak een rondje voor De BeestenBende, met wie en hoe vond je het om BeestenBende-lid te zijn?

Samen met mijn vriendinnen Iris en Isa en broertje Sten hielp ik mee om onze wijk in Cuijk schoon te houden. Toen mijn broertje Niek oud genoeg was om mee te doen werd hij ook lid van ons team. Ik vond het superleuk om lid te zijn. Je kan het milieu een handje helpen en er worden ook nog eens veel activiteiten voor de leden georganiseerd.

Wat is jouw leukste herinnering aan De BeestenBende en wat vond je het leukste evenement dat je hebt meegemaakt?

Oei, dat zijn er veel. De BeestenBende-film maken was echt het hoogtepunt. Lekker de hele dag in het Dolfinarium rondrennen en natuurlijk meemaken hoe een echte film gemaakt word. Dat is niet zo gemakkelijk als het op beeld lijkt! Het leukste evenement dat ik heb meegemaakt was een speurtocht/vossenjacht in Cuijk.  Wij moesten de ‘vieze man’ zien te vinden en dit vonden we erg spannend.

Merkte je dat je anders met afval en milieu omging toen je BeestenBende-lid werd?

Jazeker. Toen ik nog in groep zes zat en met vriendinnen aan het spelen was op een veldje bij ons in de buurt zei (nou ja, schreeuwde) ik tegen een grote jongen dat hij een blikje op moest ruimen dat hij op de grond had gegooid. Toen hij dat niet deed werd ik zo boos dat ik hem een schop gaf. Oeps! Haha, ik was erg betrokken bij De BeestenBende zoals je ziet.

Hoe ga je met afval om nu je geen BeestenBende-lid meer bent?

Afval van anderen raap ik niet meer op, maar ik gooi mijn eigen afval altijd in de prullenbak. Bovendien recyclen we thuis al het afval en spreek ik mijn vrienden wel aan op hun weggooigedrag.