Home / Actueel / Nieuwsberichten


9 Oktober 2015

Oud BeestenBende-lid aan het woord

Oud BeestenBende-lid aan het woord

Bij De BeestenBende leren kinderen hoe zij met (zwerf)afval om moeten gaan, gemiddeld zo’n twee jaar lang. Dat betekent twee jaar lang regelmatig de buurt in om deze schoon te houden. Maar wat gebeurt er daarna? Doorgaan natuurlijk, want een BeestenBender ben je voor het leven.. toch? Om hier achter te komen interviewden we één van onze voormalige leden. Benieuwd of de BeestenBende-waarden nog steeds worden nageleefd op latere leeftijd? Lees dan snel verder.


Maak kennis met Jill. Zij was lid van De BeestenBende van haar negende tot twaalfde jaar. Nu is ze 19, studeert ze Psychologie en woont op kamers in Utrecht. We stelden haar de volgende vragen:

Waar liep jij vaak een rondje voor De BeestenBende, met wie en hoe vond je dat?

Ik liep vaak in de buurt van mijn school, met mijn beste vriendinnetjes. Ik genoot er echt van, gezellig met mijn vriendinnen onze buurt schoonhouden. We waren er heel trots op, dat er door ons niet meer zoveel rommel in de buurt van onze school lag.

Wat vind je het leukst aan het concept van De BeestenBende?

Het leukste vind ik dat je met je vrienden uit de buurt helpt om gezamenlijk de buurt schoon te houden en het verantwoordelijkheidsgevoel dat daarbij komt kijken. Je voelt je als kind dan erg trots dat jij met je groep het verschil kan maken.

Wat is je leukste herinnering aan De BeestenBende en wat is het leukste evenement dat je bij De BeestenBende hebt meegemaakt?

Mijn leukste herinnering is dat we met z’n allen een ijsje gingen halen na een rondje gelopen te hebben. Dit is tevens een tip voor begeleiders. Zo blijft het gezellig en blijf je er zin in hebben om er weer op uit te gaan. Het leukste evenement dat ik heb meegemaakt vond ik het ‘Snurk en Brul-evenement’. Toen mochten we met onze hele groep in de dierentuin blijven slapen.

Merkte je dat je anders met afval en milieu omging toen je lid werd van De BeestenBende en hoe is dat nu je geen lid meer bent?

Ja, dat merk ik heel erg! Ik heb sinds ik lid was van De BeestenBende nooit meer iets op straat gegooid. Als een van mijn vrienden dat wel deed, zei ik meteen dat ze het op moesten ruimen. En dat doe ik nu nog steeds!