Home / Meedoen / Meedoen voor begeleiders


Meedoen voor begeleiders

Uw kind komt thuis met een brief en aanmeldformulier van De BeestenBende. Wat te doen? 


De BeestenBende?!

Met je vriendjes en vriendinnetjes je eigen buurt schoon helpen houden. Dat is De BeestenBende in een notendop. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar gaan maandelijks in kleine groepjes hun eigen buurt in, op jacht naar zwerfafval. Dat helpt, voor een fijne, schone buurt, waar het prettig is om in te wonen. 

Uw kind maakt bij De BeestenBende bijzondere dingen mee. Als beloning zijn er namelijk regelmatig evenementen waarbij uw kind bijvoorbeeld een BN-er of de helden van de politie of de brandweer uit uw gemeente ontmoet. Eén keer per jaar is er de Grote BeestenBende-dag waarbij alle BeestenBenders uit heel Nederland samenkomen in het Dolfinarium om te genieten van een wel heel speciaal programma. 

Een BeestenBende-team vormen

Uw kind krijgt, wanneer het in groep 3 tot en met 7 zit, een presentatie van het BeestenBende-team in de klas. Hierbij horen zij wat zwerfafval precies is, waarom het schadelijk is en wat ze er tegen kunnen doen: lid worden van De BeestenBende! Als uw kind enthousiast is, vormt het zelf een groepje met klasgenootjes, kinderen uit de buurt of vriendjes/vriendinnetjes. Vervolgens kiezen de kids één of meerdere begeleiders.

Wat is mijn rol als begeleider?

Een BeestenBende-team is niet compleet zonder begeleider. Dit is maar weinig werk: een begeleider zorgt voor het aanmelden van het team bij evenementen, is contactpersoon bij vragen en houdt een oogje in het zeil bij het opruimen in de buurt. Dit opruimen hoeft niet vaak: één uurtje per maand is al genoeg. De begeleider kan een ouder zijn, maar ook een opa, oma of een actieve buurman. Voorwaarde is dat de begeleider volwassen is.

Begeleider zijn hoeft u niet alleen te doen: als u de begeleiding verdeelt over meerdere ouders kost het nog minder tijd.

Waarom is een begeleider nodig?

Veiligheid staat altijd voorop. Uw kinderen gaan met De BeestenBende op een spannende ontdekkingstocht in hun eigen buurt, maar wij willen natuurlijk wel graag dat dit veilig gebeurt. De begeleider houdt een oogje in het zeil, houdt het groepje bij elkaar en kijkt mee wat de kinderen vinden op hun ontdekkingsreis. Iedereen is verzekerd, maar dan moet de begeleider wel 18 jaar of ouder te zijn. 

Gratis

Leden en begeleiders van De BeestenBende hoeven niets te betalen voor hun lidmaatschap. De gemeente zorgt voor de hesjes, knijpers, petjes en vuilniszakken. Ook de evenementen zijn gratis: zie het als (extra) beloning voor een mooie, leefbare buurt!   

Speciaal voor begeleiders?

U wilt natuurlijk het beste voor uw kind. Om u daarbij een klein beetje te ondersteunen organiseert De BeestenBende de evenementen ook voor u. Bij de meeste evenementen zijn alle begeleiders ook van harte welkom en is het zelfs leuk om deel te nemen samen met uw kind.

Facebook voor begeleiders

Heeft u vragen voor andere begeleiders of wilt u op een laagdrempelige manier op de hoogte blijven van De BeestenBende? In dat geval kunt u naar onze facebookpagina gaan, speciaal voor begeleiders: facebook.com/mijnbeestenbende. Hier kunt u terecht voor leuke nieuwtjes, achtergrondinformatie en foto’s van evenementen. 

Inschrijven

Inschrijven gaat als volgt: uw kind komt thuis met het inschrijfformulier. Hierop vult u de gegevens van de kinderen en die van de begeleider in en stuurt het op. Online inschrijven kan ook via het formulier op deze website. Als uw inschrijving is binnengekomen bij De BeestenBende krijgt u een bevestiging via mail. In deze mail leest u wanneer u de outfits krijgt en kunt ophalen, waar de volle vuilniszakken naar toe moeten en andere handige informatie.