Home / Events en foto's / Zwijndrecht


7 December 2016

Verslag: BeestenBenders op bezoek bij de politie

BeestenBenders op bezoek bij de politie

Op woensdag 7 december zijn de BeestenBenders uit Zwijndrecht op bezoek geweest bij de politie in Zwijndrecht. In het politiebureau kregen ze een rondleiding. De kinderen konden alle vragen stellen die ze wouden stellen, en ze hebben zelfs achterin het politiebusje gezeten! Na de rondleiding was het nog niet afgelopen, want de kinderen hadden nog een echte politietraining in de sporthal van het Loket.

Nadat alle kinderen voor het politiebureau verzameld waren was het tijd om te beginnen. De kinderen werden welkom geheten door de wethouder en de politie, die beiden een praatje hielden vooraf. Vervolgens zijn de kinderen door het hele politiebureau gegaan, waarbij ze de politiefietsen en –scooters konden zien. Ook hebben de kinderen een politiebusje bekeken en mochten ze hier ook zelf in gaan zitten. Tijdens de rondleiding konden de kinderen vragen wat ze wouden, en op het eind kregen ze zelfs nog een kogelvrij vest aan.

Na de rondleiding was het tijd voor de kinderen om zelf actief aan de slag te gaan, met een echte politietraining. Onder leiding van een sportleraar gingen de kinderen een parcours af in de gymzaal van het Loket. Zo moesten de kinderen over een kast springen en onder een net doorkruipen. Na afloop kregen alle kinderen nog een mooie BeestenBende muts mee naar huis, om de koude wintermaanden mee door te komen! Het was een geslaagde middag.

 

Bekijk foto's