Home / Events en foto's / Winterswijk


28 Oktober 2015

Verslag: BeestenBenders vieren Halloween!

BeestenBenders vieren Halloween!

Op woensdag 28 oktober kwamen alle BeestenBende-leden uit Winterswijk samen om Halloween te vieren. Het evenement vond plaats op het terrein van scouting Winterswijk, welke voor de gelegenheid in Halloween sfeer was aangekleed. Tijdens deze middag stond er een echte Halloween-cursus op het programma, namelijk pompoensnijden.

Verkleed en geschminkt als echte Halloween-figuren kwamen de BeestenBenders uit Winterswijk aan op het scoutingterrein voor het evenement. Jongens met monstermaskers en vampiercapes en meisjes met geschminkte spinnenwebben en heksenogen. Kortom, een goed begin van een griezelige middag!

Om te beginnen moesten de pompoenen uitgehold worden. Een opdracht waar veel kracht bij kwam kijken, omdat het pompoenvlees erg stevig was, maar die de kinderen goed af ging. Na het uithollen mochten de kinderen ieder een sjabloon kiezen om hun pompoen mee uit te snijden, zoals een gezichtsvorm of een afbeelding. Veel kinderen kozen voor een monsterachtig gezicht, maar een aantal kinderen waagde zich aan een moeilijker sjabloon zoals een uitgesneden heks of een spookje. Gelukkig konden ouders en de begeleiders van de cursus hen hierbij helpen. Het eindresultaat mocht er dan ook zeker zijn, 36 prachtige pompoenkunstwerken op een rij!

Bekijk foto's