Home / Events en foto's / Winterswijk


13 Juni 2015

Verslag: De Grote BeestenBende-dag 2015 (Winterswijk)

De Grote BeestenBende-dag 2015 (Winterswijk)

Zaterdag 13 juni kwamen zo’n 600 BeestenBende-kinderen en –begeleiders bijeen in het Dolfinarium voor De Grote BeestenBende-dag 2015. De BeestenBende organiseerde de dag om alle kinderen en hun begeleiders te bedanken voor hun inzet bij het schoonhouden van hun buurt. Jochem van Gelder en Julia van Bergen waren te gast bij de speciale BeestenBende-show en reikten de prijs voor ‘het Beste idee van De BeestenBende’ uit.

Aan het begin van de middag arriveerden de bussen vol BeestenBenders in Harderwijk. Iedereen ontving een informatiebrief en een speciaal toegangskeycord voor ‘Very Important BeestenBenders’. Bij de ingang verwelkomde Sep Duin de bezoekers en werden er foto’s genomen, waarna vervolgens iedereen het park in ging. Er was lekker veel tijd om vrij rond te lopen, dus aaiden de leden roggen, genoten ze van de zeeleeuwenshows en keken ze naar hoe de verzorgers de dolfijnen voerden. Vanaf 15.30 uur stonden er frietjes en snacks klaar waar iedereen zich aan tegoed deed.

Om 17.00 uur sloot het Dolfinarium zijn deuren.. Maar De BeestenBende bleef! De speciale show startte met Sep en niemand minder dan Jochem van Gelder. Zij vormden samen met dolfijnentrainer Simon de strenge jury van ‘Het Beste idee van De BeestenBende’. Na een lang beraad werden ze het eens over de genomineerden: Chelsea en Kayleigh van Dam, Isabella Berkers en Jeffrey Ros en Len den Hollander. De 5 kregen allemaal een speciaal schilderij van hun idee. De hoofdprijs, twee overnachtingen in een hostel van Stayokay, ging naar Chelsea en Kayleigh! Ze ontmoetten op het podium ook gelijk Dolfijn Juno.

Na de uitreiking kondigde Jochem van Gelder zangeres Julia van Bergen aan. De 15-jarige winnares van het Junior Songfestival zong de sterren van de hemel. De BeestenBenders waren zó enthousiast dat ze zelfs van de tribunes afkwamen om haar een hand te geven! Na Julia’s bekende hit ‘Around and around’ sloten de dolfijnen de show af met Aquabella en ging iedereen naar de bussen waar ook nog goodiebags klaarstonden. Met een Kidsweek, een flesje Earthwater, Look-o-Look snoepjes en een strandbal van Stayokay in de tas, vertrok iedereen tevreden naar huis.

Bekijk foto's