Home / Events en foto's / Winterswijk


25 Maart 2015

Verslag: Spetterende opschoondag

Spetterende opschoondag

Afgelopen woensdag waren 34 BeestenBenders en hun 15 begeleiders aanwezig bij de Spetterende Opschoondag in Winterswijk. Zwembad Jaspers opende haar deuren zodat de kinderen het zwembad ‘zwerfafvalvrij’ konden maken.

Rond 14.30 uur arriveerde iedereen in hun BeestenBende-outfit bij het zwembad. Ook Esther Krabben van de gemeente Winterswijk was aanwezig. Ondanks het grijze weer liepen de BeestenBenders vol goede moed een opruimrondje in de buurt van het zwembad. Alle groepjes kwamen met volle vuilniszakken terug en de kinderen van het groepje met de volste zak wonnen een duikbril. De medewerkers van het zwembad werden zo blij van het goede opruimgedrag, dat alle BeestenBenders een vrijkaartje kregen!

Toen alle zakken in de vuilniswagen van Rova waren geslingerd ging iedereen enthousiast het zwembad vol ‘plastic soep’ in. De kinderen klommen en klauterden het hele bad door om al het zwerfafval van de bodem te vissen. Na het parcours was er tijd voor limonade en iets lekkers en om 17.30 verlieten de kinderen moe maar voldaan het zwembad.

Bekijk foto's