Home / Events en foto's / Wijchen


5 Oktober 2016

Verslag: De BeestenBende bij de brandweer (5-10)

De BeestenBende bij de brandweer (5-10)

Woensdag 5 oktober is De BeestenBende op bezoek geweest bij de brandweer in Wijchen. De BeestenBenders kregen op deze middag een exclusieve rondleiding op de brandweerkazerne. Tijdens deze middag konden de kinderen al hun ‘brandende’ vragen stellen. Natuurlijk werd er ook even met de brandweerslang gespoten!

Voordat de rondleiding was begonnen waren de kinderen al aan het spelen op de parkeerplaats. Nadat alle kinderen verzameld waren begonnen de brandweermannen met de rondleiding. De BeestenBenders werden in twee groepen verdeeld. Een groep ging naar buiten om een uitgebreide uitleg te krijgen over de brandweerwagen en al het materiaal wat daar bij hoort. Na alle uitleg mochten de kinderen natuurlijk ook met de brandweerslang spuiten! Ondertussen kreeg de andere groep binnen uitleg van de brandweer over de kleding die de brandweer tijdens een brand draagt en ook kregen de kinderen de hoogwerker van de brandweer te zien. De brandweer maakte de rondleiding uitdagend door tijdens het vertellen vragen te stellen aan de kinderen. Ook konden de kinderen alle vragen gelijk stellen aan de brandweermannen.

Aan het einde van de middag, toen de brandweer klaar was met de rondleiding, hebben alle kinderen nog een mooie BeestenBende-muts mee naar huis gekregen. Wij hopen dat deze muts jullie warm houdt als jullie je opruimronde gaan lopen deze herfst en winter! Het was een leuke en leerzame middag!

Bekijk foto's