Home / Events en foto's / Velsen


18 November 2015

Verslag: BeestenBenders op bezoek bij de brandweer

BeestenBenders op bezoek bij de brandweer

Op woensdag 18 november ontvingen de helden van de brandweer de helden van De BeestenBende uit de gemeente Velsen. De BeestenBenders werden beloond met een exclusief kijkje in het leven van een brandweerman.

Zo’n 60 enthousiaste BeestenBende-kinderen en begeleiders vertrokken richting park Velserbeek, waar ze een grondige opruimronde hielden. Alhoewel het park op het eerste gezicht schoon ‘gewaaid’ leek door de flinke wind van de nacht ervoor, kwamen de groepjes met gevulde zakken afval terug. Eén groepje had met twee volle vuilniszakken zoveel opgehaald, dat zij de enige echte BeestenBende-broodtrommels zeker verdiend hadden.

Na een korte pauze waarbij iedereen iets lekkers te eten en te drinken had, was het eindelijk zo ver: de rondleiding bij de brandweer ging van start! De kinderen leerden het een en ander over brandveiligheid, namen een kijkje in een brandweerauto en mochten met de brandslang spuiten. De dag eindigde met een spannende demonstratie waarbij een auto in brand werd gezet. Zowel kinderen als begeleiders keken met grote ogen toe hoe de brandweermannen de brand blusten en het dak van de auto verwijderden met een grote schaar. We bedanken de brandweermannen van brandweer Velsen voor hun gastvrijheid en enthousiasme!

Bekijk foto's