Home / Events en foto's / Oss


28 Maart 2015

Verslag: BeestenBenders op de oevers van de Maas

BeestenBenders op de oevers van de Maas

Het was koud en nattig op deze landelijke opschoondag en tot op het moment dat het Maasevenement van De BeestenBende begon, had het eigenlijk alleen nog maar geregend. Gelukkig weerhield dit de stoere BeestenBenders uit Oss er niet van om naar Ravenstein te komen.

Wethouder van der Schoot heette de kinderen met hun begeleiders van harte welkom. Lianne Schröder, boswachter van Natuurmonumenten, begeleidde de bende langs de oevers van de Maas, waar enorm veel rommel lag. Van alles werd er uit het water gevist en de afvalzakken werden steeds voller. Na een uur wandelen en opruimen arriveerde de groep bij een bevergebied waar Lianne vertelde over het leven van de bevers en andere dieren.

Bij een uitkijkpost kon iedereen even uitrusten en wat drinken. Er werd een lied gezongen over hoe belangrijk en cool de BeestenBenders zijn. Na het lied werden er nog 5 Natuurmonumenten Oer-abonnementen onder de kinderen verloot. De koude, maar leuke middag zat erop. Resultaat: schonere oevers langs de Maas dankzij deze BeestenBenders!

Bekijk foto's