Home / Events en foto's / Oss


8 Juni 2016

Verslag: BeestenBenders naar de boerderij

BeestenBenders naar de boerderij

Woensdagmiddag 8 juni gingen de BeestenBenders uit Oss op bezoek bij boerderij Zonnenberg in Herpen. Voordat de rondleiding begon moesten de kinderen er natuurlijk wel als echte boeren en boerinnen eruit zien, ze kregen een grote blauwe jas en rubberen laarzen aan. Nu waren de BeestenBenders klaar voor de rondleiding.

Op de boerderij leven heel veel koeien die de BeestenBenders allemaal mochten voeren.
Buiten de stallen stonden de kalfjes die ongeveer een week jaar oud waren. Zowel de BeestenBenders als de kalfjes waren heel erg nieuwsgierig naar elkaar. Alle kalfjes kregen een fles met verse melk, de BeestenBenders mochten deze geven.
Nadat alle dieren gevoerd waren was er buiten een bench met drie schattige kittens die geaaid mochten worden. Er werd nog even in de tuin gespeeld en iedereen kreeg nog een heerlijke eigen gemaakte milkshake.

Terug naar de stallen, de kinderen moesten een koe natekenen. De BeestenBenders gingen er even goed voor zitten en de koeien waren allemaal goed nagetekend. Er waren verschillende koeien puzzels die ze in groepjes in elkaar mochten zetten. De boer gaf aan dat het tijd was een koe te melken, alle BeestenBenders liepen naar het gedeelte waar de melkmachine staat.

Bekijk foto's