Home / Events en foto's / Leiden


18 November 2015

Verslag: BeestenBenders op onderzoek uit

BeestenBenders op onderzoek uit

De kinderen van De BeestenBende uit Leiden gingen woensdagmiddag 18 november, op uitnodiging van thuiszorgorganisatie Florence, op bezoek bij museum Boerhaave. Ze leerden daar niet alleen hoe je een ‘batterij maakt’, maar bewonderden ook de afvaltentoonstelling in ‘het Rijk van Rotzooi’.

Tijdens de workshop ‘batterij maken’ ontpopten de kinderen zich als echte wetenschappers. Met wat simpele dingen zoals citroensap, tissues, en wat soorten metaal, werden de kinderen uitgedaagd om zelf een batterij te maken. Wie de batterij volgens het twaalf stappenplan goed in elkaar had gezet, kon het lampje laten branden.

Na de workshop stond er nog een spannende speurtocht en een rondleiding met opdrachten op het programma. Tijdens de speurtocht gingen de kinderen op zoek naar antwoorden over verschillende voorwerpen die vroeger voor de wetenschap gebruikt werden, zoals dieren op sterk water en speciale gereedschappen. In het Rijk van Rotzooi, de tentoonstelling over afval, konden de kinderen een kijkje nemen in het ‘recyclingproces’ van een 19e eeuwse fabriek. Door middel van videoboodschappen werd het verhaal van de Friese ondernemer Watse Gerritsma aan de kinderen verteld. Deze ondernemer had een eigen fabriek en recyclede al zijn afval om nieuwe producten te maken. Kortom, een leuke en leerzame middag! 

Bekijk foto's