Home / Events en foto's / Leiden


24 September 2014

Verslag: BeestenBenders zorgen er wel voor!

BeestenBenders zorgen er wel voor!

Op woensdagmiddag 24 september kwamen de BeestenBende-leden uit Leiden samen bij winkelcentrum de Luifelbaan. Ondanks de dreigende wolken aan de hemel konden de kinderen niet wachten om spelenderwijs meer te leren over de thuiszorg!

Om 15:00 stroomde het Bevrijdingsplein te Leiden vol met BeestenBende-kinderen gewapend met hun  hesjes en knijpers! Na een kort welkomstpraatje van het BeestenBende-team en Florence gingen de groepjes met hun looproutes op pad. Elk groepje kreeg een bepaalde route die ze moesten lopen. Onderweg kwamen ze verschillende spellen tegen die te maken hadden met de thuiszorg. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld ontdekt hoe het is om met een rollator te lopen in een spannende rollatorrace. Bij verpleger Volkert hebben de kinderen zelfs geleerd hoe ze hun bloeddruk moeten opnemen! Bij elk spel klregen ze een woord waar ze later een zin van moesten vormen.

Veel winkeliers waren ook erg enthousiast over de spellenspeurtocht en wilden daar graag deel van uitmaken. Zo konden de kinderen bij Bakkerij Verhoog een ijsje verdienen en bij Slagerij de Roode was de prijs een lekker plakje worst.

Rond half vier begon het erg hard te regenen dus hebben we onderdak gezocht bij Lunchroom Elleni. Onder het genot van een lekkere brownie en wat te drinken, begonne de kinderen aan het vormen van de zin. De uitkomst van de zin was "Of je nou BeestenBender of iemand van de thuiszorg bent, voor het verzorgen van de buurt verdienen jullie beiden een dik compliment! Om 17:00 gingen de kinderen met een Florence ballon en een lekker stuk fruit naar huis!

Al met al was het een geslaagde middag met alle BeestenBende-kinderen uit Leiden!

Bekijk foto's