Home / Events en foto's / Leiden


12 April 2017

Verslag: De BeestenBenders ontmoeten helden van de fysio

De BeestenBenders ontmoeten helden van de fysio

In de Herenstraat in Leiden verzamelden de BeestenBenders zich woensdagmiddag 12 april voor een gezonde tour. Martin van Corpus Mentis verwelkomde alle BeestenBenders. Ze werden vervolgens verdeeld in drie groepen ze hebben deze middag ontzettend veel geleerd!

Een onderdeel was het leren lopen met krukken. Dit moet bijvoorbeeld als je een gebroken been hebt. Maar hoe loop je nou over een drempel heen met krukken? We hopen dat niemand een been breekt, maar als het gebeurt hebben ze het lopen met krukken nu in ieder geval onder de knie.

Het tweede onderdeel bestond uit het luisteren naar je eigen hart. Met een echte stethescoop checkten de kinderen elkaars hart. Dit deden ze ook na hard te hebben gerend. Hun hartslag schoot omhoog! Interessant om te zien hoor! En de BeestenBenders bezitten ook heel wat kracht. Met een speciaal krachtmetingsapparaat kon je zien hoe sterk je bent.

Als laatste leerden we over voeding en suiker. Waarom is suiker in drinken nou zo slecht voor je? En hoe veel suiker zit er in een glas cola? In water en Wicky zit het minste suiker, gelukkig. Kunnen de kids dat gewoon blijven drinken!

Om goed af te sluiten vertrokken we naar Passion Food, waar de kinderen hun eigen gezonde cupcakes mochten versieren. Deze hebben ze mee naar huis genomen om lekker van te smullen. Het was een hele gezellige en leerzame middag.

Bekijk foto's