Home / Events en foto's / Hengelo


20 April 2016

Verslag: BeestenBenders bij het Sportspektakel

BeestenBenders bij het Sportspektakel

Sportpark ’t Wilbert in de Hengelose Es vormde woensdag 20 april het strijdtoneel voor sportieve taferelen. Deze middag gingen de kinderen van De BeestenBende eerst het zwerfafval rond het park te lijf, om vervolgens ook nog eens een opblaasbare hindernisbaan te bestormen. Wethouder Marcel Elferink was aanwezig om de kinderen aan te moedigen.

In hun vertrouwde teams begonnen de kinderen de jacht naar zwerfafval – een koud kunstje voor de getrainde BeestenBenders. In een klein half uurtje werden er zo even vier volle zakken afval bij elkaar geraapt. Wethouder Elferink benadrukte nogmaals hoe blij gemeente Hengelo is met de kinderen en ouders van De BeestenBende die zich inzetten voor een schoon Hengelo.

Daarna kon het sportspektakel beginnen. Als eerste moesten ze zichzelf zien te bewijzen in een spannende zwerfafvalrace en daarna wachtte de stormbaan, die ze moesten overwinnen zonder ‘hun’ zwerfafval onderweg te verliezen. En alsof dat al niet zwaar genoeg was, gingen ze daarna ook nog met elkaar in de clinch, in opblaasbare sumo-worstelpakken. Uitgeput door het sporten in het heerlijke weer, smaakte een verfrissend drankje als afsluiting van de middag natuurlijk extra goed.

Bekijk foto's