Home / Events en foto's / Hengelo


11 November 2015

Verslag: De BeestenBende Kick-off!

De BeestenBende Kick-off!

Woensdag 11 november ging De BeestenBende officieel van start op de Markt in Hengelo. Wethouder Marcel Elferink was ook aanwezig tijdens de feestelijke kick-off en sprak de kersverse leden toe. Een lint bestaande uit zwerfafval werd met hulp van de kinderen doorgeknipt: De BeestenBende kan beginnen!

Zo’n 40 kinderen en begeleiders verzamelden zich om 15.00 uur bij De BeestenBende-kraam. Daar werden zij ontvangen door Sep Duin en een steltloper die de kinderen een warm welkom gaven. Na de opening deelde Marcel Elferink de outfits uit aan de BeestenBende-leden. Gekleed in geel hesje en petje werden de knijpers meteen uitgetest.

Vanaf de kraam op de Markt vertrok ieder team voor een speurtocht door het centrum waarbij verschillende winkeliers betrokken waren. D-Reizen, Bruna, Boekhandel Broekhuis, Banketbakkerij Gustaf, De Dondersteen, Intertoys, Slagerij De Feijter en Leuqe Deals gaven de kinderen een opdracht of trakteerden ze op iets leuks of lekkers. Ondertussen werd al snel duidelijk dat de kinderen de rol van BeestenBende-lid meteen op zich namen. Zelfs op slecht bereikbare plekken wisten de kinderen afval op te speuren. Zodoende keerde iedere groep terug met een volle afvalzak en lieten ze het centrum van Hengelo weer wat schoner achter.

Bekijk foto's