Home / Events en foto's / Geldrop-Mierlo


21 Oktober 2015

Verslag: BeestenBenders op bezoek bij PSV

BeestenBenders op bezoek bij PSV

Op woensdag 21 oktober kwamen alle BeestenBende-leden uit Geldrop-Mierlo samen op een wel heel bijzondere plek: het Philips stadion in Eindhoven. Hier kregen ze namelijk een exclusieve rondleiding door het stadion van PSV en daarmee ook een kijkje in het leven van een echte profvoetballer. Wethouder Jeucken vergezelde de BeestenBenders deze middag.

Twee gidsen waren nodig om de groep van ruim 50 kinderen en begeleiders door het stadion heen te leiden. Deze rondleiding begon in de spelershome, de plek waar PSV spelers na afloop van een wedstrijd met hun vrienden en familie samenkomen. Hier sprak wethouder Jeucken de BeestenBende-leden toe. Namens de gemeente Geldrop-Mierlo gaf hij aan erg trots te zijn op de inzet die de kinderen tonen en hoopt hij dat de kinderen dit BeestenBende-gevoel nog lang vol zullen houden in de toekomst.

Na een wandeltocht langs de op muren geschilderde geschiedenis van PSV, kwamen de kinderen in de kleedkamer van de uitpartij terecht. Hier leerden ze dat er met de tegenstanders een psychologisch spelletje wordt gespeeld. Vervelend tl-licht en een andere vorm kamer moeten bijdragen aan winst voor PSV. Wie had dat gedacht?! Na een bezoek aan de persruimte en de kleedkamers werd uiteindelijk ook het veld bezocht. Toch gaaf om even op die mooie stoelen in de dug-out te mogen zitten! De middag werd afgesloten met een spannende PSV-quiz, waaruit bleek dat de teams goed op hadden gelet tijdens de tour. 

Bekijk foto's