Home / Events en foto's / Geldrop-Mierlo


29 Maart 2017

Verslag: De BeestenBenders ontdekken de Ontdekfabriek

De BeestenBenders ontdekken de Ontdekfabriek

Op woensdag 29 maart hebben de BeestenBenders uit Geldrop-Mierlo zich een middagje uitgeleefd in de Ontdekfabriek in Eindhoven. De ruim 40 kinderen die zich om 15:00 uur trappelend van enthousiasme in de hal hadden verzameld konden niet wachten om te beginnen. Na een film die over dieren en drones ging mochten de kinderen vrij rondlopen in de Ontdekfabriek. Ook de begeleiders die mee waren hebben zich prima vermaakt. 

Voor een greenscreen konden de kids dansen, springen en gekke bekken trekken. Terwijl een van hen de achtergrond veranderde door steeds een andere plaat voor de camera te leggen, verkleedde de rest zich. Er waren rare hoedjes, gekleurde jurkjes en brandweerhelmen. Ze waren op deze manier de acteurs van hun eigen film. Ook de begeleiders vonden dit onderdeel erg leuk en deden gezellig mee. 

De kids konden naast een eigen film ook hun eigen dieren van piepschuim maken. Fanatiek gingen ze aan de slag met de snijmachine, stiften en punaises. Uiteindelijk was daar hun eigen tijger, kat of giraffe van piepschuim! De 3D-printer was bijzonder. Hiermee kon je de eerste letter van je naam maken. Fascinerend hoe zo'n apparaatje dat kan 'printen'. 

Aan het einde van de middag had een groepje BeestenBenders met hun ouders een eigen brug gebouwd waar de kids één voor één overheen konden lopen. Het was een middag met veel nieuwe indrukken voor de kinderen. Moe, maar voldaan gingen ze na een lekker pakje Wicky en een welverdiend koekje weer naar huis.

Bekijk foto's