Home / Events en foto's / Geldrop-Mierlo


21 September 2016

Verslag: De BeestenBende bij de brandweer

De BeestenBende bij de brandweer

Op woensdag 21 september zijn de BeestenBende-leden uit Geldrop-Mierlo samengekomen bij de brandweerkazerne in Mierlo. Deze middag is georganiseerd om de BeestenBenders uit Geldrop-Mierlo te belonen voor hun inzet. De brandweermannen hadden spannende activiteiten klaar staan voor de kinderen. Zo mochten de kinderen fietsen knippen met een hydraulische schaar en werd er zelfs een echt brandje geblust!

Nadat alle kinderen aanwezig waren sprak postcommandant Erik de kinderen toe en vertelde hij dat hij trots was dat de kinderen zich zo goed inzetten voor hun eigen buurt. Hierna werd de groep in vier gesplitst en ging elke groep met een andere activiteit aan de slag. Na een half uur wisselden de groepen van activiteit, zodat alle kinderen de activiteiten konden doen. Zo mochten de kinderen op het grasveld bij de kazerne met de brandweerslang spuiten. Ook kregen de kinderen de brandweerwagen van de binnen- en buitenkant te zien. Ondertussen waren andere BeestenBenders bezig met het doorknippen van fietsen met een hydraulische schaar, het oprollen van de brandweerslang en het blussen van een brandje. Dit allemaal onder het toezicht van de vrijwillige brandweermannen uit Geldrop-Mierlo, die op hun vrije middag zijn gekomen voor de BeestenBenders.

Aan het eind van de middag kregen alle kinderen en begeleiders nog wat lekkers te eten en te drinken. Ook heeft elk kind een blusdiploma gekregen van de brandweer als aandenken aan deze leuke middag! We bedanken de brandweermannen van de brandweer Geldrop-Mierlo voor hun gastvrijheid en toewijding. 

Bekijk foto's