Home / Events en foto's / Doetinchem


23 Maart 2016

Verslag: BeestenBenders krijgen een kijkje achter de schermen bij de brandweer

BeestenBenders krijgen een kijkje achter de schermen bij de brandweer

De BeestenBende in Doetinchem stond op woensdag 23 maart in het teken van de brandweer. Ruim 80 kinderen en begeleiders van De BeestenBende werden met groot enthousiasme ontvangen in de kazerne van de brandweer in Doetinchem. Daar zagen zij namelijk hoe een dag uit het leven van een brandweerman of –vrouw eruitziet als bedankje voor het schoonhouden van hun eigen buurt.

Na een korte toespraak van brandweerman Tonnie werden de kinderen en begeleiders meegenomen op een tour door het leven van brandweerlieden uit Doetinchem. Ze zagen hoe het er in een brandweerauto uitziet, ze spoten met een grote brandweerslang, ze probeerde brandweerjassen en –helmen uit en ze zagen hoe een brandweerman met een mechanische schaar een auto zonder moeite open kan knippen. Bij de rondleiding door de kazerne zagen ze zelfs hoe de brandweerlieden eten, slapen en sporten.

Aan het eind van de middag kreeg iedereen als afsluiting nog wat lekkers te eten en te drinken. De kinderen en begeleiders gaven nog een welverdiend applaus aan alle brandweerlieden en toen was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Als aandenken aan de indrukwekkende middag kregen de BeestenBenders een kadootje mee naar huis. We willen namens iedereen de brandweermannen van Doetinchem bedanken voor hun enthousiasme en gastvrijheid!

Bekijk foto's