Home / Events en foto's / Doetinchem


5 April 2017

Verslag: De BeestenBenders naar de Ezelstal

De BeestenBenders naar de Ezelstal

Woensdag 5 april mochten de BeestenBenders uit Doetinchem op bezoek bij Ezelstal de Edelingen in Zelhem. Ze mochten de ezels en andere kleine dieren zoals konijnen, cavia's en geitjes borstelen en aaien. Op de ezel mochten ze zelfs een rondje rijden!

De BeestenBenders werden verdeeld in vier groepen. Een van de onderdelen was het beklimmen van de Langeberg. Sommige BeestenBenders waren niet moe te krijgen en ze renden omhoog. Op de top konden ze alle kerktorens van omliggende dorpjes zien en kregen ze wat te drinken en een koekje. Ondanks de kou boven op de berg was het uitzicht prachtig! 

De ezels stonden al klaar om lekker geborsteld en bereden te worden. BeestenBenders zijn natuurlijk dol op dieren, dus de ezels kregen een fijne borstelbeurt. Alle kinderen reden een rondje op een ezel en hun begeleider mocht de ezel leiden. Hierna werden ook de kleinere dieren liefdevol geaaid door de BeestenBenders. De konijnen, cavia's en geiten hadden een fijne middag!

De kinderen hebben ook nieuwe dingen geleerd. Tijdens de rondleiding langs de alpaca's en de rendieren kregen ze te horen dat het gewei van rendieren elk jaar eraf valt. Er groeit dan vanzelf een nieuwe aan! Tussendoor hebben de BeestenBenders zich uitgeleefd op de skelters en de trampolines. Het was een gezellige en fijne middag in de buitenlucht! 

Bekijk foto's