Home / Events en foto's / Doetinchem


18 November 2016

Verslag: BeestenBenders naar het sportspektakel!

BeestenBenders naar het sportspektakel!

Op vrijdag 18 november was het eindelijk zo ver! Het BeestenBende Sportspektakel ging om 15:00 van start in sporthal De Pol in Gaanderen. De BeestenBende kinderen wisselden tussen een aantal sporten deze middag, waaronder handbal, hockey, turnen en voetbal. Maar sporten was niet het enige  wat deze middag gebeurde. Deze vrijdagmiddag stond ook in het teken van PMD.

Nadat alle kinderen in de sportkleren klaar zaten om te beginnen werd er eerst een welkomstpraatje gehouden door Sep. Ook werden de kinderen getest door Sep met een PMD-quiz! Na de quiz kregen de kinderen het PMD-stripverhaal te zien, en werd er verteld over de speciale PMD-zakken met sticker. Deze nieuwe zak krijgen de kinderen mee tijdens het lopen, en alle drinkkartons, plastic en metalen verpakkingen kunnen in deze zak worden gegooid. Vervolgens kunnen deze PMD-zakken worden ingeleverd bij verenigingen die meedoen. Als beloning voor het inzamelen van de zakken kunnen  verenigingen sparen voor nieuwe materialen.

Er stonden in het begin 3 verschillende sporten klaar voor de kinderen; PMD-korfbal, turnen en hockey. Nadat alle kinderen alle 3 de sporten gespeeld hadden werd de halve zaal leeggemaakt, en werd er nog een potje blokjesvoetbal gespeeld. Na het sporten kregen alle kinderen wat te drinken met een plakje cake en een mandarijntje.

De middag werd afgesloten met het overhandigen van de eerste superzakken aan korfbalvereniging Olympus ’58 en voetbalvereniging VVG ’25. Dit in het bijzijn van wethouder Frans Langeveld (die even daarvoor getest werd op zijn PMD kennis met een kleine quiz).

Het was een erg geslaagde middag, maar dit was natuurlijk pas het begin. De Doetinchemse BeestenBenders kennende, zullen er nog veel meer superzakken volgen...

Bekijk foto's