Home / Events en foto's / Cuijk


4 November 2015

Verslag: BeestenBenders op bezoek bij de politie

BeestenBenders op bezoek bij de politie

Op woensdag 4 november was het zo ver voor alle BeestenBende-leden uit Cuijk. Een nieuw en spannend evenement stond voor ze klaar: een rondleiding op het politiebureau in Cuijk. Tijdens deze middag konden de BeestenBenders, helden van de buurt, de helden van de politie ontmoeten.

Bij aankomst werden ruim 50 BeestenBenders ontvangen door vier medewerkers van de politie in de kantine, waar zij een welkomstwoord hielden. Ook Peter Hendriks, wijkmeester van de Valuwe, kwam een kijkje nemen. In de kantine werd besproken en uitgelegd wat de politie precies doet en waarom politieagenten belangrijk zijn, wat al voor veel interesse en enthousiasme zorgde bij de kinderen. 

Na het welkomstwoord werden de kinderen opgesplitst in vier groepen waarna de rondleiding begon. De kinderen werden meegenomen naar drie belangrijke hoogtepunten op het politiebureau, namelijk de ophoudkamers, de politievoertuigen en een ME-busje. Bij de ophoudkamers werd uitgebreid uitgelegd waar deze voor dienen en mochten de kinderen ook de identificatiekamer zien, waar mensen geïdentificeerd worden bij een arrestatie. De politievoertuigen vielen erg in de smaak bij de meeste kinderen, net als het ME-busje waar iedere groep zelfs een ritje in mocht maken. Enorm spannend dus! De middag werd afgesloten met een dankwoord van de politie waarbij alle deelnemende kinderen zelfs een speciaal politiediploma ontvingen. 

Bekijk foto's