Home / Events en foto's / Cuijk


22 April 2015

Verslag: Langs de Cuijkse oevers van de Maas

Langs de Cuijkse oevers van de Maas

Afgelopen woensdag trotseerden zo’n 60 BeestenBenders en hun begeleiders de oevers van de Maas in Cuijk. De kinderen kwamen van alles te weten over plastic soep, de coupure en roofvogels. Natuurlijk werden ook de oevers van de Maas zwerfafvalvrij gemaakt.

Rond 15.00 uur kleurde de Maasboulevard in Cuijk knalgeel met kinderen van De BeestenBende. Ze brachten gelukkig mooi weer mee, het zonnetje scheen volop! In twee groepen struinden de BeestenBenders langs de oevers. Onderweg naar de eerste post raapten de kinderen met hun knijpers al het zwervende afval op.

Aan de Maas kwamen de kinderen langs 3 posten. Op de eerste post stond Patrick Dobber van Waterschap Aa en Maas. Hij vertelde de kinderen van alles over de coupure, een ‘rolluik’ in de dijk. Op de tweede post ontmoetten de kinderen Lilian Charpentier van Rijkswaterstaat. Zij vertelde alles wat BeestenBenders moeten weten over plastic soep. Op post 3 kregen de kinderen een demonstratie van valkenier Henri Hommersom, waarbij sommige kinderen zelfs een uil mochten vasthouden!

Aan het eind van de middag kreeg iedereen iets lekkers en was er tijd voor een groepsfoto. Joost Barendrecht, projectleider van Schone Maas Brabant, deelde tot slot nog een certificaat uit aan de 'supporters van schone Maas’.

Bekijk foto's